Omleta cu dovlecei si ardei

Se caleste ceapa cu usturoiul 2 minute. Se adauga dovleceii si ardeiul si se mai lasa pe foc inca 5 minute. Se adauga rosiile. Intre timp se bat ouale cu laptele, se asezoneaza. Se toarne peste legume si se lasa la foc pana se rumeneste bine. Se presara patrunjel tocat. Se serveste fierbinte cu paine prajita.

ingrediente:

1 ceapa taiata pestisori
1 catel usturoi
1 lingura ulei
3 dovlecei rasi
1 ardei gras taiat in fasii
8 rosii taiate marunt
6 oua
3 linguri lapte
4 linguri patrunjel tocat


Pofta Buna !

Oua cu sos de mustar

Se taie ouale felii. Se face sosul din: mustar, galbenusuri, zeama de lamaie, ulei. Se aseaza pe platou salata verde, feliile de ou, se presara cu ceapa verde si usturoi verde, apoi se toarne sosul de mustar. Se decoreaza cu masline si frunze de patrunjel.

ingrediente:

6 oua fierte tari
12 masline
2 galbenusuri
100 ml ulei
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 lingurita zeama lamaie
1 lingura mustar
1 salata verde


Pofta Buna !

Crochete de cascaval

Cartofii se fierb si se zdrobesc. Cascavalul se rade fin. Se adauga peste cartofi cascavalul, faina, ouale, drojdia dospita in lapte si sare. Se framanta si se mai pune faina daca se mai cere. Se formeaza crochete care se prajesc in ulei incins.

ingrediente:

250 g cascaval
500 g cartofi
20 g drojdie
1 pahar faina
2 oua
1 cescuta lapte
ulei, sare, piper


Pofta Buna !

Rosii umplute cu carne si ciuperci

12 rosii mijlocii, putina carne de pasare fiarta sau fripta, 3 — 4 ciuperci, sare, piper, putin otet. Pentru maioneza: 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 50 g ulei. Se pregatesc rosiile dupa cum s-a aratat mai sus. Se lasa sa se scurga dupa ce s-a pus sare, piper, otet. Se taie marunt un rest de carne de pasare, fiert sau fript, se amesteca cu maioneza, adaugand cateva ciuperci taiate felii si fierte in apa cu sare. Se umplu rosiile scurse, se pune peste fiecare o felie de ciuperca si se asaza pe farfurie cu frunze de patrunjel verde imprejur.


Pofta Buna !

Rosii umplute cu peste

Aceleasi cantitati ca mai sus. Se inlocuieste carnea cu bucatele de peste fiert. Se pregatesc la fel ca mai sus, inlocuind carnea de pasare cu bucatele de peste fiert, caruia i s-au scos oasele.


Pofta Buna !

Salata de scrumbii sau de cherci, cu cartofi

1 scrumbie mijlocie, 600 g cartofi, 2 cepe mijlocii, 1 lingurita otet, 2 linguri ulei, cateva masline. Se curata scrumbia; se spala si se lasa cateva ore in apa rece, ca sa se desareze. Se taie bucati. Se pregateste o salata de cartofi, se asaza intr-o farfurie si deasupra se pun bucatile de scrumbie. Se pun imprejur felii de ceapa taiata subtire si masline. Salata este mai gustoasa daca se pregateste cu o ora, doua inainte de a fi servita. La fel se pregateste si din cherci.


Pofta Buna !

Scrumbii sarate cu sos de mustar

2 scrumbii mijlocii, 1 lingurita mustar, 50 g ulei, otet dupa gust, cateva masline sau frunze de salata verde.Se tine scrumbia 24 ore in apa, ca sa se desareze. Se curata si se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se asaza pe o farfurie. Se freaca laptii intr-un castron cu o lingura de lemn adaugand mustarul. Uleiul se pune putin cate putin, ca la maioneza. Se subtiaza cu otet. Se toarna sosul peste peste, punand imprejur masline desarate, salata de cartofi, salata verde.


Pofta Buna !

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

>