Piftii de pasare

O pasare de aproximativ 1 kg, 2 — 3 l apa (dupa timpul cat trebuie sa fiarba pasarea), 2 — 3 catei de usturoi, sare. Se fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune apa sa fiarba si cand da in clocot, se pun labele si capul, apoi bucatile pe rand, nu odata, pentru ca zeama sa nu iasa tulbure. Se ia spuma, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana sunt gata, fara sa se sfarame camea. Se scot labele si capul, iar bucatile de pasare se asaza in farfurii. Se continua la fel ca mai sus.


Pofta Buna !

Pateu imitat

2 cepe mijlocii, 1 lingura untura, 2 linguri pesmet, 50 g drojdie, 1 pahar lapte, 2 oua rascoapte, un praf de enibahar, un praf de piper, sare.Se toaca ceapa foarte marunt si se rumeneste intr-o cratita, cu o lingura de untura. Se adauga pesmetul si laptele in care s-a muiat drojdia, sare, piper si un praf de enibahar. Se amesteca totul bine pe foc, pana se ingroasa. Se pregatesc dinainte ouale fierte, rascoapte. Se curata, se scot galbenusunle, se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se asaza pateul pe farfurie, iar imprejur se pun albusurile tocate marunt.


Pofta Buna !

Ciuperci umplute

500 g ciuperci, 50 g ulei, 2 linguri frunze de patrunjel tocat, un praf de piper, sare. Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala. Se asaza ciupercile intr-o cratita pe masina, punand in fiecare ciuperca un praf de sare si putin ulei. Se acopera si se tin pana se moaie. Separat se toaca marunt picioarele ciupercilor, se pun in alta cratita si se inabusa cu putina sare si ulei. Cand sunt bine muiate si scazute, se dau la o parte sa se racoreasca, se amesteca cu patrunjel tocat marunt, cu piper praf si cu aceasta tocatura se umplu ciupercile de asemenea racorite. Se asaza pe farfurie si se servesc reci.


Pofta Buna !

Ciuperci umplute cu branza

500 g ciuperci, 50 g unt, 100 g branza de Braila, 1 lingura marar sau patrunjel verde, tocat. Se pregatesc ciupercile ca mai sus si se pun intr-o cratita la foc sa se moaie pe jumatate, punand in fiecare cate un praf de sare si o bucatica de unt. Picioarele ciupercilor se toaca si se inabusa de asemenea in alta cratita, cu putina sare si unt. Se trece prin masina sau printr-o sita rara branza de Braila. Se freaca bine pana devine ca o pasta, se amesteca cu picioarele ciupercilor tocate si inabusite si cu patrunjel sau marar verde, tocat marunt. Cu aceasta pasta se umplu ciupercile, se presara cu parmezan ras iar deasupra fiecareia se pune o bucatica mica de unt proaspat. Se asaza intr-o cratita de pamant, se dau la cuptor, unde se tin pina se rumenesc frumos deasupra. Se servesc fierbinti.


Pofta Buna !

Sandvis cu tomate

Se amesteca untul cu paste de tomate, busuiocul si usturoiul. Se lasa la rece cca. 1 ora. Se ung felii de paine peste care se aseaza rondele de rosii, ornate cu frunze de patrunjel.

ingrediente:

50 g unt
1 lingura bulion
1 catel usturoi strivit
2-3 frunze busuioc tocate fin
2 rosii intregi


Pofta Buna !

Sandvis asezonat cu ou

Se pune cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu ketchup si peste acest strat se pune cate o felie se sunca / carne vita si restul feliilor de cascaval. Se pun deasupra celelalte felii de paine. Se amesteca ouale cu laptele, apoi se adauga sare si piper. Se scufunda sandvisurile in compozitia de ou. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajesc sandvisurile la foc mic timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Se servesc imediat cu salata de rosii cu castraveti.

ingrediente:

8 felii paine
8 felii cascaval
4 linguri ketchup
4 felii sunca / carne vita conserva
2 oua batute
1 lingura lapte
sare, piper
2 linguri ulei
cartraveti felii, risii cuburi


Pofta Buna !

Clatite Picardia

Se taie ciupercile feliute si se calesc cu 15 g unt. Pe fiecare clatita se pune un strat subtire de smantana, ciuperci, jambon taiat fasiute si cascaval ras. Se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.Se acopera cu restul de smantana, ciuperci, cascaval si jambon, ca si cubulete de unt. Se lasa in cuptorul incins 10 minute.

ingrediente:

12 clatite
150 g jambon
250 g ciuperci
150 g cascaval ras
400 g smantana
40 g unt
sare, piper


Pofta Buna !

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10