Clatite cu ciuperci

Se taie ciupercile fasiute. Se pune ceapa la calit, se adauga ciupercile si se lasa 15-20 minute la foc potrivit, se adauga sare si piper. Se pregateste aluatul de clatite: 2 oua, o lingura ulei, sare, lapte / sifon si faina cat cuprinde.In ciuperci se adauga mararul si un ou batut. Cu aceasta compozitie se umplu clatitele si se ruleaza.Se pun intr-un vas, la cuptor, cu smantana si cascaval deasupra timp de 15 minute.

ingrediente:

500 g ciuperci
3-4 oua
1 legatura marar
2 cepe
ulei pentru prajit
1 pahar lapte / sifon
300-400 g faina


Pofta Buna !

Chifle umplute cu branza

Se taie chiflele in jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul, sarea, piperul si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se intinde pasta de branza si se acopera cu cealalta jumatate. Untul se imparte in 12 bucatele. Se aseaza cate o bucatica pe tava, peste care se pune cate o chifla umpluta. Deasupra se mai pune cate un cubulet de unt si cate o lingurita de smantana. Se dau la cuptor.Se servesc fierbinti.

ingrediente:

6 chifle
100 g unt
150 g branza
1 ou
1/2 pahar smantana
1 pahar lapte
1 lingurita marar tocat
sare, piper


Pofta Buna !

Scrumbii marinate

2 scrumbii mijlocii, 2 cepe, 1 morcov mic, boabe de piper, boabe de mustar, 1 frunza de dafin, citeva masline, 5 linguri ulei, 2 iinguri otet. Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 ore in apa ca sa se desareze, schimband apa odata sau de doua ori. Se curata, se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se asaza randuri intr-un borcan, alternand bucatile de scrumbie cu felii de ceapa si cu felii de morcov taiate subtire. Se adauga maslinele putin fierte, boabele de piper, boabele de mustar, frunza de dafin. Peste acestea se toarna urmatorul sos: se freaca bine laptii intr-un castron, se pune ulei, putin cate putin, si se subtie cu otet pana se face un sos albicios. Deasupra se toarna de un deget ulei, se leaga borcanul si se lasa 5 — 6 zile sa se marineze.


Pofta Buna !

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10