Oua umplute cu pasta de peste

6 oua, 50 g unt, 1 lingurita pasta de peste (anchois), cateva frunze de salata verde. Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie in lung. Se scoate cu grija galbenusul din albus, fara ca albusul sa se rupa. Galbenusurile se pun intr-un castron si se adauga untul si o lingurita de pasta de peste ce se cumpara gata preparata. Se freaca totul bine pana ce se obtine o pasta omogena cu care se umplu albusurile. Se asaza pe o farfurie si se pun imprejur frunze de salata verde.


Pofta Buna !

Oua umplute cu ficat

6 oua, 100 g ficat de gasca, unt proaspat cat o nuca, un varf de lingurita sare, cateva frunze de salata verde. Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se freaca cu ficatul de gasca fiert. Se adauga unt proaspat cat o nuca, se potriveste de sare. Cu aceasta compozitie bine frecata se umplu jumatatile de ou cu varf si se asaza in farfurie pe un strat de salata verde taiata ca taiteii.


Pofta Buna !

Oua rascoapte cu sos picant

6 oua, 2 galbenusuri, 1 Iingurita mustar, 100 g ulei, 2 castraveti murati in otet, un varf de lingurita sare. Se fierb ouale tari. Cand sunt reci, se curata de coaja, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu ou in felul urmator: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn pana s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga putin cate putin ulei. Cand sosul este gata, se adauga 2 — 3 castraveti in otet si capetele de albus rascoapte, toate taiate foarte marunt. Se potriveste de sarat si de acru. Este bine ca sosul sa fie putin mai sarat. Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie, iar imprejur se pun foi de salata verde si felii de ridichi. In sos se poate adauga si putin otet.


Pofta Buna !

Oua cu maioneza

6 oua, 2 galbenusuri, 1 lingurita mustar, 100 g ulei, 1 lingura smantana, un varf de lingurita sare, 2 — 3 masline sau putina salata verde. Se fierb ouale tari. Cand s-au racit se curata de coaja si se taie in doua, in lung. Se asaza pe o farfurie cn galbenusul in jos si se toarna deasupra un strat de maioneza (v. 49) pregatita cu mustar, la care s-a adaugat o lingura buna de smantana. Peste fiecare ou se asaza o frunzulita de salata verde sau frunze de patrunjel, ori bucatele de masline.


Pofta Buna !

Risii portugheze cu orez

12 rosii mijlocii, 2 ardei, 100 g orez, sare, piper, cateva frunze de salata verde. Pentru maioneza: 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 50 g ulei. Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se scurga. Se fierbe in apa 100 g de orez; se scurge bine si se amesteca cu doua linguri de maioneza pregatita cu mustar si cu doi ardei copti, taiati marunt. Se umplu rosiile, se asaza pe farfurie, cu salata verde sau cu frunze de patrunjel imprejur.


Pofta Buna !

Omleta cu ardei grasi

Se coc ardeii, se curata de coaja, seminte si cotor. Se taie fasiute si se calesc in putin ulei, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se scot din tigaie, daca mai este nevoie se mai pune putin ulei. Se toarna compozitia de omleta: ouale batute cu laptele si cu ceapa tocata marunt. Cand este aproape gata se pune ardeiul si se mai lasa la foc cca. 2 minute.

ingrediente:

6 oua
2 ardei grasi
2 linguri lapte
2 catei usturoi
2-3 fire ceapa verde
ulei, sare, piper


Pofta Buna !

Oua in cuib de rosii

Se decupeaza rosiile si se scobesc astfel incat sa incapa oul fiert. Se sareaza interiorul rosiei, apoi se introduce oul, se presara sare, pipre si se decoreaza cu frunze de patrunjel. Se amesteca usturoiul, smantana, maioneza, zema de lamaie si sare. Se pune sosul deasupra rosiilor.

ingrediente:

4 rosii foarte mari
4 oua fierte
2-3 catei de usturoi pisati
150 g smantana
4-5 linguri maioneza
1 lingura zeama lamaie
sare, piper, frunze patrunjel


Pofta Buna !

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10