Bruschetta

Bruschetta Painea bagheta se taie in felii de circa 1 cm grosime, se stropeste cu putin ulei si se introduce in cuptorul incins circa 5 minute. Separat, intr-un vas se pun restul de ulei, usturoiul tocat marunt, 50 g de mozzarella taiata cubulete, rosiile taiate cubulete si patrunjelul tocat marunt...[toata reteta]

Polonezi cu cascaval

Polonezi cu cascaval Fiecare bucata de polonez se taie pe lungime, dar fara a se ajunge la capete si fara a sectiona pana in partea opusa. In fiecare fanta creata se introduc felii de cascaval, dupa care se condimenteaza totul cu sare, piper si boia...[toata reteta]

Menemen turcesc

Menemen turcesc Ceapa verde, prazul si ardeiul colorat se curata, se spala, se scurg bine de apa, apoi toate se taie julien. Intr-o tigaie cu ulei se pun legumele la calit, iar dupa ce acestea s-au inmuiat putin, se pun si rosiile taiate...[toata reteta]

Rosii portugheze

Rosii portugheze Orezul se alege, se spala bine in multe ape si se pune la fiert in apa cu sare, dupa care se scurge de apa si se lasa la racit. Ardeiul gras se spala, se sterge si se pune la copt,...[toata reteta]

Aperitiv frugal

Aperitiv frugal Crenvustii polonezi se fierb in apa 5 minute, apoi se racesc, iar salamul se curata de coaja. Salamul, polonezii si carnatii se feliaza subtire. Cascavalul se taie felii subtiri in forma de triunghi,...[toata reteta]

Piftie din carne de curcan

Piftie din carne de curcan Gelatina se inmoaie in apa rece. Gogosarii se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Usturoiul se curata si se piseaza. Carnea se fierbe in apa cu sare iar dupa ce se spumeaza, se adauga legumele si se continua fierberea....[toata reteta]

Tartine cu sunca

Tartine cu sunca Sunca se trece de doua ori prin masina de tocat si se pune intr-un vas adanc. Se adauga untul (margarina), frecat moale, si apoi se condimenteaza dupa gust. Pasta se poate folosi ca atare sau, ca sa fie mai picanta, se amesteca cu sardelele...[toata reteta]

Gustarica romaneasca

Gustarica romaneasca Intr-un vas se pune la fiert fasolea, iar cand este fiarta suficient, se scurge bine de apa si se lasa la racit. Sunca presata se taie julien, iar ceapa rosie se curata, se spala si se taie paisoare, dupa care patrunjelul se spala si se toaca marunt....[toata reteta]

Conopida cu cascaval

Conopida cu cascaval Conopida se curata, se taie buchetele, se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare, iar dupa ce clocoteste se schimba apa. Dupa ce a fiert, se scurge bine de apa si se aseaza intr-un vas uns cu unt,...[toata reteta]

Fire de omleta

Fire de omleta Intr-un vas, ouale se bat bine cu putina sare, pana la amestecul complet dintre albus si galbenus. Peste oua se adauga condimentele si laptele praf si se bat din nou pana la dizolvarea acestora, iar apoi se amesteca si smantana....[toata reteta]

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10