Baclava

Baclava Nuca se piseaza. Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150 g de zahar, la care se adauga mierea si un plic de zahar vanilat. Separat se amesteca nucile cu pesmetul, 1 plic de zahar vanilat si restul de zahar, formand astfel umplutura. Se ia cate o foaie de placinta, se unge cu mixtura din ulei si unt, se impatureste de 3-4 ori, astfel incat sa se obtina o foaie de 10-12 cm latime. La unul din capete se pune din umplutura de nuci si se impatureste in colturi, obtinandu-se forme triunghiulare. Se ung cu putin ulei si unt si se introduc la cuptor pentru circa 30 de minute la foc potrivit. Cu 5 minute inainte de a fi scoasa de la cuptor, peste baclava se toarna siropul. Se servesc pe farfuriute cu decor la alegere.


6 portii

500 g foi de placinta
50 ml ulei
50 g unt
400 g nuc
2 plicuri vanilie
50 g pesmet
400 g zahar
100 g miere de albine
1 l apa

Pofta Buna !