Batoane de ovaz cu gem

Batoane de ovaz cu gemSe freaca untul cu zahar pana se topeste zaharul. Se adauga oul si esenta si se incorporeaza bine. Se adauga faina amestecata cu sare si praf de copt. Se incorporeaza fulgii de ovaz. Ungeti o tava de 26 cm diametru (daca e patrata de 22cm X 22cm), tapetata cu hartie de copt, cu putin unt. Intindeti pe fund 2/3 din aluatul cu ovaz, la inceput cu mainile si cand e distribuit pe fundul tavii asezati pe aluat o folie sau o punga si apasati cu fundul unui pahar pana se niveleaza aluatul. Intindeti gemul deasupra. Amestecati restul de aluat cu fulgii de orz si apoi faramitati aluatul pe intreaga suprafata a prajiturii. Dati la cuptor la 180C pentru 40 minute, pana e rumena deasupra. Lasati sa se raceasca si apoi taiati dreptunghiuri. Sunt bune pentru servit pe loc, dar si a doua zi.


Ingrediente

120 gr unt
200 gr zahar
1 ou
1 esenta vanilie
180 gr faina alba
1 varf cutit sare
1/2 lingurita praf de copt
150 gr fulgi de ovaz
30 gr fulgi de orz
1 borcan de 350 gr gem

Pofta Buna !