Biscuiti de casa

Biscuiti de casaSe freaca untul cu margarina, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile. Se adauga toata faina cu praful de copt si se amesteca rapid cu furculita. Nu se framanta cu mana pentru ca untul nu trebuiie sa se topeasca ci sa se imbibe cu faina, de aceea aluatul nu trebuie sa fie foarte omogen. Se strange aluatul intr-o folie trasparenta si se da o ora la rece. Intre timp, se trece aluatul prin masina de tocat si se taie bastonase lungi de 7-8 cm. Se asaza biscuitii obtinuti intr-o tava unsa cu ulei cam la 2-3 cm distanta unul de altul si se coc la foc potrivit 20-25 min. Dupa ce se racesc se pot acoperi cu glazura de ciocolata sau cu zahar pudra. Se pot pastra max. 6 zile.


Ingrediente

500 gr faina
1 praf de copt
100 gr unt
150 gr margarina
2 galbenusuri
200 gr zahar tos
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura de coaja rasa de lamaie

Pofta Buna !