Cartofi copti cu sos de bacon

Cartofi copti cu sos de baconSe spala cartofii, se inteapa de cateva ori cu furculita, dupa care sunt pusi in cuptor timp de 10 minute, la o temperatura ridica; Sunt scosi cartofii de la gratar si lasati sa se raceasca; cand acestia s-au racut la suprafata taie cartofii in jumatate pe lungime, si ii desprinzi de coaja, dar nu in totalitate; Intr-un bol amesteca uleiul de masline, pudra de chili si sosul, dupa care amestecul este turnat in interiorul cartofilor; Inca o data catofii sunt taiati in jumatate, iar bucatile sunt asezate pe partea coapta; In alt bol se amesteca incet baconul de curcan, rosia si ceapa, dupa care este turnat pe fiecare felie de cartof; La sfarsit peste feliile de cartofi se aseaza cate o felie de branza, dupa care sunt bagati la cuptor timp de 10 minute pentru ca branza sa se topeasca. Mancarea se serveste calda.


6 portii

6 cartofi mari
1 lingurita cu ulei de masline
1 lingurita cu pudra de chili
1/8 lingurita cu sos format din suc de rosii, ardei iute si piper
6 felii de bacon de curcan, copt pana devin crocante
1 rosie decojita
2 linguri cu ceapa verde tocata
1/2 pahar cu branza taiata cubulete

Pofta Buna !