Ceafa de porc la gratar

Ceafa de porc la gratarSpeli carnea, o usuci folosind un servet si o tai in felii groase de 1,5-2 cm. Bati feliile cu un ciocanel pentru snitele. Le ungi cu putin ulei, folosind o pensula. Le frigi pe gratarul incins si, pe masura ce se patrund si se rumenesc pe ambele parti, le scoti intr-un castron, le presari cu sare si piper si le pastrezi la cald, pana cand pregatesti legumele. In acest timp, cureti usturoiul si il tai in felii. Speli rosiile, le tai in sferturi si le calesti putin in uleiul ramas, impreuna cu usturoiul. Stingi cu 250 ml apa calda, in care ai dizolvat condiment dupa gust. Adaugi fasolea congelata si lasi sa mai fiarba 15-20 de minute. Servesti friptura calda, impreuna cu garnitura de fasole verde si, daca doresti, cu salata de sezon.


7 portii

1 kg ceafa de porc
1 pachet (400 g) fasole verde congelata
50 ml ulei
3-4 rosii
4 catei de usturoi
condiment din legume uscate
piper
sare

Pofta Buna !