Chili con carne

Chili con carne Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Carnea se curata de pielite si se toaca. Dupa ce se aureste ceapa, se adauga peste aceasta usturoiul pisat, carnea tocata, ardeiul iute taiat marunt, condimente si supa de carne sau apa, se amesteca bine si se lasa pe foc pentru circa 15 minute. Fasolea se alege, se spala si se fierbe, dupa care se adauga peste carne alaturi de rosiile tocate si bulion. Se mai lasa sa fiarba circa 20 de minute pana cand scade, se condimenteza dupa gust si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Se serveste pe platou sau farfurie, pe frunze de salata verde si ornata cu felii de rosii si ardei iute.


4 portii

500 g carne de vita
3 ardei iuti
150 g ceapa
150 g rosii
50 g bulion
4 catei de usturoi
100 g fasole boabe
30 ml ulei
2 g boia dulce
sare si piper

Pofta Buna !