Choux a la creme

Choux a la creme Se pun intr-o craticioara la fiert 250 ml de apa, uleiul si sarea. Dupa ce au clocotit circa 3 minute, se trage cratita de pe foc si se pune faina toata dintr-o data, amestecand repede cu o lingura de lemn. Se pune din nou pe flacara mica si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Apoi se indeparteaza de pe foc si se amesteca pana se racoreste. Ouale se pun pe rand, amestecand bine aluatul, care se portioneaza apoi, i se da forma sferica, se aseaza intr-o tava si se introduce la cuptor. Cand sunt gata, se taie cate un capacel deasupra fiecarei bucati, se umple cu crema de vanilie, apoi frisca, iar deasupra se pune capacul, peste care se toarna ciocolata menaj topita.


6 portii

100 ml ulei
150 g faina
4 oua
200 g crema de vanilie
200 g frisca
100 g ciocolata menaj
20 g sare

Pofta Buna !