Ciorba ardeleneasca cu carne de manzat

Ciorba ardeleneasca cu carne de manzat Carnea se portioneaza. Legumele se taie cubulete iar orezul se alege si se fierbe. Tarhonul se opareste si se taie marunt. Carnea se fierbe in 5 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga legumele. Cand este aproape gata, se adauga orezul fiert si tarhonul. Separat, se face din galbenus, faina si smantana o compozitie care se va adauga la ciorba. Dupa 5 minute se adauga si otetul. Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana si se serveste fierbinte.




4 portii

500 g carne de vita
100 g ceapa
100 g pastarnac
100 g morcovi
100 g smantana
50 g orez
1 ou
10 g faina
10 ml otet
1 leg tarhon
15 g sare

Pofta Buna !