Ciorba ardeleneasca de salata

Ciorba ardeleneasca de salata Salata se spala foarte bine si se opareste 5 minute in apa clocotita cu sare, dupa care se pune la scurs si se lasa la racit. Usturoiul curatat si taiat feliute si slanina taiata marunt se pun intr-o oala, la prajit cu putin ulei. Salata se taie in fasii subtiri, se pune peste slanina si usturoi, lasandu-se sa se caleasca putin, dupa care se adauga otetul, putina apa si lapte. Smantana se amesteca bine cu galbenusul de ou si se drege ciorba cu aceasta compozitie, dupa ce ciorba este gata si oala indepartata de la foc. Se serveste fierbinte, cu marar tocat deasupra si cu mamaliguta.


4 portii

2 salate verzi
4 catei de usturoi
100 g slanina afumata
500 ml lapte
50 g smantana
2 oua
50 ml otet
1/2 leg de marar
20 g sare

Pofta Buna !