Ciorba cu perisoare cu carne de vita

Ciorba cu perisoare cu carne de vitaSe pune la fiert carnea cu os avand grija sa fie indepartata spuma; Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul ras pe razatoare sau taiat marunt; Separat se prepara perisoarele din carnea macra taiata in bucati, care se trece prin masina de tocat, impreuna cu o felie de paine inmuiata in apa si bine stoarsa; Se amesteca carnea tocata se adauga oul, orezul bine spalat, patrunjelul tocat marunt pana se formeaza o pasta; Din pasta de mai sus se fac perisoare de amrimea unor nuci care se pun in ciorba; Se fierbe totul cam 30 minute ; Se adauga borsul, se lasa sa dea 2-3 clocote si la sfarsit se adauga leusteanul tocat marunt; Se poate drege cu smantana.


4 portii

400 gr carne macra de vita
200 gr carne cu os
zarzavaturi (un morcov, un patrunjel, un pastarnac, o telina, o ceapa)
2-3 linguri de smantana
1 ou
1 lingura de orez
500 ml bors
1 felie de paine
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
sare dupa gust

Pofta Buna !