Ciorba cu perisoare de peste

Ciorba cu perisoare de peste Zarzavatul si ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mari se calesc 2 minute cu doua linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1/2 l supa clocotita de peste si se lasa sa fiarba, pana cand se pregatesc perisoarele. Pestele fara oase prea multe se curata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecand cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale, de o parte si de alta a acesteia. Carnea care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura se adauga o lingurita cu varf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, 1 ou intreg, faina, un varf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste, pielea si capul se fierb inainte cu apa care stinge zarzavatul. Din compozitia de perisoare se ia cu lingura o cantitate cat o maslina, i se da o forma rotunda si se pune in ciorba care clocoteste. Daca zarzavatul este fiert, se acreste ciorba dupa gust, potrivindu-se cu sare. Ciorba nu se drege. Pentru aroma, se adauga leustean.


4 portii

700-800 g peste
1-2 ardei grasi
100 g morcovi
1/2 leg telina
1 ceapa
2 rosii
50 g franzela
1 ou
25 g faina
bors
leustean
sare

Pofta Buna !