Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde Carnea se pune la fiert in 3 l de apa rece, iar cand s-a fiert carnea pe jumatate, se adauga pastaile de fasole curatate si rupte in 2-3 bucati si ceapa taiata marunt. Dupa ce au fiert si carnea si fasolea, se adauga rosiile tocate si o ramurica de cimbru. Faina se rumeneste intr-o tigaie fara grasime, pana ce capata culoarea maro deschis, amestecand mereu. Se ia de pe foc si se pune putin ulei si o lingurita cu ceapa rasa fin sau taiata marunt, se amesteca bine, dupa care se adauga cate putin ciorba fierbinte, amestecand sa nu se formeze cocoloase, pana cand capata consistenta unui sos subtire. Totul se pune in restul de ciorba, dupa care smantana se bate bine cu o lingura de apa rece, se diluaza cu putina ciorba fierbinte si apoi se amesteca cu restul. Se sareaza, se aromeaza cu verdeata tocata si se serveste fierbinte.


4 portii

400 g ciolan afumat
500 g fasole verde
500 g rosii
150 g ceapa
100 ml smantana
1/2 leg de patrunjel
1/2 leg de telina
30 g faina
5 ml ulei
20 g sare

Pofta Buna !