Ciorba de iarna

Ciorba de iarna Varza murata se taie fideluta si se lasa in apa rece circa 1 ora, dupa care se scurge bine de apa. Slaninuta se taie cubulete, se caleste pana devine luciosa, se adauga ceapa taiata marunt, iar dupa ce s-a calit, se adauga varza si celelalte legume taiate. Intr-o oala se pune apa la fiert, se adauga legumele calite, se lasa sa fiarba totul la foc mic 15-20 de minute, apoi se acreste dupa gust cu zeama de varza. Galbenusul se amesteca cu smantana, iar dupa ce se ia oala de pe foc, se drege ciorba si se condimenteaza dupa gust, apoi se adauga patrunjelul tocat marunt.


4 portii

200 g varza murata
50 g slaninuta afumata
100 g morcovi
100 g pastarnac
100 g ceapa
1 ou
100 g smantana
1 leg de patrunjel
sare si piper

Pofta Buna !