Ciorba de pui cu rosii

Ciorba de pui cu rosiiPuiul se curata, se trece prin flacara pentru a indeparta tuleiele, se spala, se sterge si se portioneaza.Morcovii, telina, ceapa si pastarnacul se curata, se spala si se taie in cubulete, ardeiul se curata, se spala si se taie felii subtiri, apoi se pune totul la inabusit impreuna cu uleiul.carnea de pui se pune la calit peste legume, iar apoi se completeaza cu apa si se lasa la fiert, oala fiind acoperita.Orezul se spala in mai mlte apa si se fierbe separat, apoi se adauga in oala impreuna cu rosiile taiate si bulionul diluat, atunci cand ciorba este aproape gata.Dupa ce a mai fiert circa 10 minute, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie, se mai da un clocot si se adauga verdeata taiata marunt.


Ingrediente

400 g pui
200 g rosii
50 g morcovi
30 g orez
30 g radacina de telina
30 g pastarnac
100 g ceapa
50 g ardei colorat
30 ml ulei
1/2 lamaie
1/2 legatura de patrunjel
sare

Pofta Buna !