Ciorba de zarzavat cu mezeluri

Ciorba de zarzavat cu mezeluri Zarzavatul se curata, se spala si se taie cuburi, morcovii se soteaza in ulei si se pun la fiert impreuna cu telina si albitura. In timpul firberii se adauga orezul ales si spalat in mai multe ape. Spre sfarsitul fierberii se pun rosiile curatate, spalate si taiate felii, apoi se continua fierberea circa 15 minute. Mezelurile taiate cuburi mici se soteaza in ulei si se pun in vasul cu ciorba. Se adauga zeama de lamaie si se potriveste gustul de sare. Se serveste calda, in bol de ciorba sau farfurie adanca, presarata cu verdeata taiata marunt.


4 portii

300 g mezeluri
150 g morcovi
50 g telina
150 g patrunjel
150 g ceapa
200 g rosii
50 g orez
50 ml ulei
1/2 leg de leustean
1/2 lamaie
sare

Pofta Buna !