Cod la cuptor cu sos pesto

Cod la cuptor cu sos pesto Rosiile se spala si se taie rondele de circa 8 mm grosime si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, iar peste ele se presara putina sare si piper. Dovleceii se spala, se taie pe lungime in felii de circa 5 mm grosime, se condimenteaza si acestea, iar tava se introduce in cuptorul incins pentru circa 5 minute. Tava se scoate din cuptor, peste dovlecei se aseaza fileurile de cod, se stoarce zeama de lamaie peste ele, iar deasupra se pune sosul pesto si se reintroduce la cuptor. Feliile de paine se prajesc usor, fiecare se freaca apoi cu catelul de usturoi, iar cand pestele este gata, se aseaza in aceeasi ordine peste feliile de paine.


4 portii

500 g file de cod
20 g dovlecei
100 g rosii
50 g sos pesto
200 g paine
30 ml ulei de masline
1 catel de usturoi
1/2 lamaie
20 g sare
2 g piper alb

Pofta Buna !