Prajitura cu smochine

Prajitura cu smochine Intr-o cratita se pun la fiert laptele, zaharul si untul, amestecand continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, dupa care se lasa la racit. Din biscuiti se formeaza un pesmet,...[toata reteta]

Semiluna cu mandarine

Semiluna cu mandarine Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, zaharul tos si cel vanilat si se amesteca pana la omogenizare. Gelatina se pune la inmuiat...[toata reteta]

Tarta cu nectarine

Tarta cu nectarine Intr-un vas se pune faina, se incorporeaza untul moale si galbenusul amestecat cu zahar, apoi se framanta pana cand devine un aluat elastic. Aluatul se intinde pe un blat,...[toata reteta]

Limbi de pisica

Limbi de pisica Intr-o cratita se topeste untul impreuna cu ciocolata alba, se amesteca bine pana ce devine o masa cremoasa, apoi se lasa putin la racit. In crema se incorporeaza faina,...[toata reteta]

Profiterol cu frisca

Profiterol cu frisca Intr-o cratita se fierb 250 ml de apa cu untul, sarea si zaharul. Cand untul s-a topit, se ia cratita de pe foc, se pune toata faina si se amesteca rapid cu o lingura de lemn....[toata reteta]

Varzarii moldovenesti

Varzarii moldovenesti Varza se curata si se toaca mai mare, ceapa se curata si se taie bucatele, apoi se pun impreuna cu uleiul la calit pana se inmoaie, dupa care se condimenteaza si se lasa la racit....[toata reteta]

Clatite flambate

Clatite flambate Ouale se bat cu zaharul vanilat si sarea, se adauga 50 ml ulei si faina, dupa care se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se dilueaza cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase....[toata reteta]

Fructe confiate in foetaj

Fructe confiate in foetaj Fructele uscate se pun la inmuiat in ceai sau apa, circa 2 ore, apoi se scurg, se sterg bine de apa si se taie in bucati mici. Faina se amesteca cu apa, 3 galbenusuri si putina sare....[toata reteta]

Mousse di ciocolata

Mousse di ciocolata Se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata menaj se rade. Gelatina se pune la inmuiat pt circa 30 de minute. Frisca se bate spuma....[toata reteta]

Tarta cu rozmarin si caise

Tarta cu rozmarin si caise Caisele se spala si se cresteaza intr-un capat, apoi li se indeparteaza samburii astfel incat fructele sa ramana intregi. Intr-o tava unsa cu ulei se intinde aluatul, se aseaza caisele, apoi se imprastie pe deasupra frunzele de rozmarin,...[toata reteta]

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7