Escalop bearnez

Escalop bearnez Pulpa de vita se curata de pielite, se spala, se sterge bine de apa, se taie felii foarte subtiri, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele. Ouale se bat cu condimentele, se trec bucatile de carne prin faina, apoi prin ou si prin pesmet si se pun la prajit in ulei incins, la foc mare cate 2 minute pe fiecare parte. Ardeii se taie cubulete si se calesc la foc moale in uleiul in care s-a prajit carnea. Spre sfarsit se adauga ceapa verde tocata marunt si usturoiul zdrobit, dupa care se condimenteaza si se stinge totul cu vin. Intr-o tava, se pun pe fiecare snitel cate doua felii de cascaval, sosul si restul de cascaval ras, apoi se pun in cuptor 20 de minute.


4 portii

600 g pulpa de vita
50 g bacon
100 g cascaval
100 g ardei colorat
1 leg de ceapa verde
2 catei de usturoi
1/2 leg de patrunjel
30 g faina
30 g unt
50 g pesmet
2 oua
50 ml vin alb
sare si piper

Pofta Buna !