Fasole batuta mexicana

Fasole batuta mexicanaFasolea o puneti la fiert in cucta pentru 45 minute. Daca nu aveti cucta o fierbeti in multa apa minim 2 ore. Daca scade apa de pe fasole adaugati apa fierbinte. Nu adaugati sare cat fasolea fierbe!Cand fasolea e fiarta scurgeti parte din apa, in oala sa raman apa cat sa cuprinda fasolea.Adaugati cateii de usturoi copt, rosiile, uleiul, foile de de dafin si restul condimentelor dupa gust. Doar acum adaugati si sarea. Amestecati bine si fierbeti la foc mic pana apa se evapora de pe fasole si fasolea se tercuieste, aprox. 1 ora. Amestecati des ca sa nu se prinda de fund.Striviti fasolea cu intrumentul pentru facut cartofii piure. Daca o doriti mai fina o puteti mixa cu robotul.Se serveste ca si garnitura.


ingrediente: 3

400 gr fasole rosie uscata (sau fasole pinto)
1 maciulie usturoi copt
2 rosii din conserva sau proaspete foarte coapte
120 ml ulei de floarea soarelui
2 foi dafin
1 varf lingurita chimen
oregano
sare si piper

Pofta Buna !