Csillagjegy dieta

Szuleteseddel meghatarozott alkatodat megvizsgalva fel kell merned testtipusodat es kockazati zonaidat. Ezek meghatarozasa utan valtoztatsz - csillagjegyednek megfeleloen - az etkezeseden. Ehhez kapcsolodoan tobb dologra is oda kell majd figyelned: testmozgas, etkezesi szokasok valtozasa, kiegeszito tevekenysegek napirendbe iktatasa, melyek segitsegedre lesznek a komplex eletmod valtoztatasban. A dietahoz kitartas es turelem szukseges, mert elofordulhat, hogy nagyobb valtozast igenyel, mint azt tervezed. El kell fogadnod alkatod, es fel kell ismerned az eddigi eletmododbol eredo hibaidat.

Kos

KosTest: alkata szep es aranyos, kerek formak, jo felepites, vastag csontozat jellemzi. Mind also-, mind felsoteste fejlett. Kockazati zonak: midenhol. Erdekes modon jellemzo a nyak es arc elhizasa, de foleg a hason, a gyomron es a csipon rakodik le a felesleg. Taplalkozas: tulsagosan zsirosan es cukrosan etkezik. Az evek mulasaval a sulyfelesleg gyarapodik az ulomunka es a sport hianya miatt, vagy ellenkezoleg: tul stresszes az elete, allandoan rohan es csak este eszik rendesen. Teendok: hetente ketszer-haromszor erositsd az allokepesseged 30 perc uszassal, vagy 20 perc evezessel, vagy 4 km jogginggal, vagy 40 perc kerekparozassal. Csokkentsd a feherjek fogyasztasat, noveld a rostok mennyiseget. Este igyal nyugtato es belmukodest javito mentateat.

Bika


BikaTest: alkata nehez, husos, telt formak jellemzik, ugyanakkor vekony a csontozata, karcsuak a vegtagjai es finomak a vonasai. Kockazati zonak: csipo, fenek, comb es nyak. Taplalkozas: altalaban kiegyensulyozottan etkezik, termeszetes, konnyu eteleket fogyaszt, de monoton es ismetlodo modon. A hizast elosegitik a valtozasoktol valo belso felelmek - munkahely, lakhely, partner - es a semmitteves. Teendok: dolgoztasd intenziven az also vegtagjaid sok setaval, gyaloglassal, kerekparozassal. Zsiradekban szegeny, feherjedus elelmiszereket, sok gyumolcsot es zoldseget egyel. Este igyal nyugtato es ehsegerzetet szabalyozo teakat.

Ikrek


IkrekTest: alkata karcsu, kevesbe husos. Also- es felsoteste keskeny, vekony, torekeny csontozat, vekony, karcsu vegtagok jellemzik. Kockazati zonak: a test also resze, kulonosen a has, fenek es a csipo. Taplalkozas: nagy a vonzalma a nassolas irant. A hizasra valo hajlamat fokozza a mozgas es a jo levego hianya. Teendok: naponta negyszer kell etkezned, mint a kisbabaknak. Etkezesednek legyen ritusa - meghatarozott ido, megteritett asztal. Egyel sok halat, tenger gyumolcseit, C-vitaminban gazdag gyumolcsoket, narancsot, kivit. Ne dohanyozz, csokkentsd a kave-, teafogyasztast. Este igyal emesztest konnyito es felfuvodast gatlo harsfateat.

Rak

RakTest: alkata karcsu, vekony. A test also reszen kerekebb formak - has, fenek, csipo - jellemzik. Kockazati zonak: elsosorban a has es a csipo, de a vallak es a karok is. Taplalkozas: tul sok gyorsan ego cukrot (lekvar, torta, uditok) es zsiros tejtermeket fogyaszt. Az elhizas a mozgashianyhoz kotheto, vagy testenek rossz regeneralodasahoz, amelyet a tulzott sportolas, az almatlansag, vagy a tulhajszoltsag okozhat. Teendok: a meglevo izomzatodat dolgoztasd meg alaposan, kiegeszitve aerobikkal, tenisszel, futassal. A rizs, a fott tesztak es a kenyer helyett konnyu dolgokat egyel. Semmifele cukros uditoitalt nem fogyaszthatsz, a tejtermekekbol pedig a zsirszegenyt valaszd. Este igyal ginzeggyoker teat, amely elenkito, emesztest elosegito es etvagyszabalyozo.

Oroszlan

OroszlanTest: alkata husos, jol felepitett. Eros csontozat, hosszu, izmos vegtagok jellemzik. Kockazati zonak: a koldok tajeka es az alhas. Taplalkozas: rengeteg feherjet eszik, ezek kozott is sok hust, huvelyeseket (borso, szarazbab, lencse), es sok alkoholt fogyaszt. A sulygyarapodast fokozza a sport hianya is. Teendok: a zsiregetes celjabol sok oxigent igenylo tevekenyseget kell vegezned. Napi egy ora gyaloglas, haromszor hetente 1000 meter uszas, sieles vagy joga segithet. Csokkentsd a feherjek fogyasztasat, tobb rizst, parolt zoldseget egyel. Este igyal gyermeklancfu teat, amely vizhajto es tisztito hatasu.

1 | 2