Fursecuri cu ciocolata si ovaz

Fursecuri cu ciocolata si ovazAmesteca fulgii de ovaz, faina, scortisoara, bicarbonatul de soda si sarea intr-un bol de dimensiuni medii, dupa care se adauga ouale si esenta de vanilie; Separat, cu ajutorul mixerului amesteca untul si tahini pana cand devine o pasta. Adauga zaharul alb si pe cel brun si continua sa amesteci continutul pana cand zaharul mai este putin granulat; Amesteca cele doua aluaturi cu o lingura de lemn iar la final adauga ciocolata si alunele; Cu mainile umede modeleaza o lingurita de aluat sub forma de discuri, pe care le pui intr-o tava, unde in prealabil a fost asternuta o foie de copt. Acelasi procedeu trebuie urmat pana se termina aluatul; Prajiturile sunt lasate la copt timp de aproximativ 20 minute; Inainte de a fi scoasa din tava acestea trebuie lasate sa se raceasca, dupa care sunt puse pe o farfurie si lasate sa se raceasca complet; Tava este lasata sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a pune o alta tura de prajituri.


45 prajituri

2 pahare cu fulgi de ovaz
1/2 faina de grau
1 lingurita cu scortisoara
1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita cu sare
1/2 pahar de tahini (pasta preparata din seminte de susan)
4 linguri de unt fara sare, taiat cubulete
2/3 pahar zahar
2/3 pahar de zahar brun
2 ou mai mari
1 lingurita cu esenta de vanilie
1 pahar de ciocolata menaj
1/2 pahar de alune sau nuci tocate

Pofta Buna !