Gallo pinto

Gallo pintoLegumele se spala, se curata si se taie: ardeiul julien, prazul in bucati de 6-7 cm, apoi in patru pe lungime, iar ceapa verde in bucati de marimea prazului. Usturoiul se curata si se taie in feliute. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece cu sare. Cand este aproape gata, se scurge de apa si se amesteca cu ketchup-ul. Untul se pune intr-o tigaie la topit, apoi se adauga legumele, care se vor cali usor pe toate partile. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin, se adauga orezul, se condimenteaza dupa gust si se mai calesc impreuna circa 2 minute.


4 portii

200 g praz
2 legaturi de ceapa verde
100 g orez
6 catei de usturoi
50 g ardei colorat
50 g ketchup picant
30 g unt
sare

Pofta Buna !