Galusti cu prune

Galusti cu pruneCartofii se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne, li se adauga faina, sarea si ouale si se framanta bine.Din compozitie se formeaza mingiute. Prunele se spala si li se scot samburii, iar in locul samburilor se pune zaharul. Fiecare pruna se introduce in cate o mingita, acoperind-o bine in aluat.Galustele astfel pregatite se fierb in apa clocotita timp de aproximativ 10 minute. Pesmetul se rumeneste bine intr-un vas cu ulei, se indeparteaza de pe flacara, iar cand s-a racit se amesteca cu zaharul.Prin pesmetul cu zahar se trec galustele fierte si se amesteca pentru a se prinde uniform pesmetul pe ele, dupa care se presara cu scortisoara.



ingrediente

100 g prune uscate
400 g cartofi
100g faina
10 ml ulei
50 g pesmet
50 g zahar
1 ou
2 g scortisoara
10 g sare

Pofta Buna !