Fulgi de vinete

Fulgi de vinete Vinetele se spala, se curata, lasand cateva dungi de coaja netaiata, apoi se feliaza subtire, se sareaza si se lasa 10 minute pentru a extrage din vinete sucul amar. Feliutele de vinete se clatesc cu apa si se zvanta intr-un servet curat, apoi se trec prin oul batut cu condimente si prin faina....[toata reteta]

Orez oriental

Orez oriental Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este aproape gata, se adauga sarea si piperul. Legumele se spala, se curata si se scurg bine de apa. Vanata se curata partial de coaja si se taie rondele, fasolea verde se rupe in doua, ardeiul se taie julien, iar ceapa verde se taie in ineluse. Toate legumele se aseaza intr-un vas cu putina apa si se pun pe foc, la inabusit....[toata reteta]

Risotto cu ceapa rosie

Risotto cu ceapa rosie Intr-un vas cu 800 ml de apa clocotita se adauga cubuletele de concentrate si se continua fierberea pana ce acestea se dizolva, apoi se opreste focul. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele care se calesc intr-o cratita, cu jumatate din cantitatea de unt, pana cand ceapa devine sticloasa....[toata reteta]

Mere cu varza rosie

Mere cu varza rosie Varza tocata fin se amesteca cu ceapa taiata in rondele si se calesc impreuna in putin ulei, timp de 5 minute, dupa care se adauga vinul, jumatate din cantitatea de coarne si condimentele, calindu-se inca 10 minute. Merele se spala si se sterg de apa, dupa care li se scot cotoarele si se scobesc, formandu-se 4 paharele...[toata reteta]

Gallo pinto

Gallo pinto Legumele se spala, se curata si se taie: ardeiul julien, prazul in bucati de 6-7 cm, apoi in patru pe lungime, iar ceapa verde in bucati de marimea prazului. Usturoiul se curata si se taie in feliute. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece cu sare....[toata reteta]

Tocinei

Tocinei Cartofii se curata de coaja, se spala, se sterg cu un servet uscat, apoi se feliaza subtire si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce cartofii s-au inmuiat putin, dar fara sa se rumeneasca, se adauga ceapa verde taiata in inele mici si se continua calirea pana ce si aceasta se inmoaie putin....[toata reteta]

Dovleac picant

Dovleac picant Dovleacul se spala, se sterge, se taie in doua si se scot semintele, apoi se curata de coaja, dar aceasta sa fie foarte subtire, ca sa ramana mai tare la exterior. Dovleacul curatat se taie in feliute foarte subtiri, apoi se condimenteaza, se amesteca usor ca sa nu se rupa si se lasa putin la rece....[toata reteta]

Cartofi acordeon

Cartofi acordeon Cartofii se curata, se spala si se tin circa 20 de minute in apa rece cu sare, apoi se scurg de apa si se sterg cu un servet curat. Fiecare cartof se taie pe jumatate in lungime, iar fiecare bucata in parte se taie in felii subtiri fara a patrunde cu cutitul pana in partea de jos....[toata reteta]

Garnitura la minut din legume

Garnitura la minut din legume Se curata legumele, se spala, se scurg de apa, dupa care se taie pe lungime, in felii subtiri. Ceapa se taie solzi fini. Intr-o tigaie se rumenesc legumele repede, in ulei incins, apoi...[toata reteta]

Orez natur

Orez natur Orezul se spala in minim sapte ape si se pune la fiert in 600 ml apa. Ardeiul si patrunjelul se toaca foarte fin. Cand orezul este fiert se spala cu apa rece, se scurge foarte bine si se adauga sare, piper, verdeata si ardei...[toata reteta]

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19