Gasca in aspic

Gasca in aspicIntr-un vas se pun la fiert 2 l de apa, boabele de ienibahar, foile de dafin si un praf de sare, iar cand clocoteste apa, se adauga si pieptul de gasca. Dupa circa 30 de minute, se adauga morcovul curatat, dar intreg, se mai fierbe aproximativ 15 minute, dupa care zeama se strecoara si se pune separat. Intr-un castronel se dizolva gelatina cu putina apa si se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce s-au racit, carnea si morcovul se taie in bucati, se trec prin gelatina dizolvata si se aseaza in diferite castronele sau forme. In gelatina ramasa, se toarna zeama in care a fiert carnea, se amesteca, apoin se toarna peste bucatile de carne si in final totul se lasa la rece pentru cateva ore.


4 portii

400 g piept de gasca
100 g morcovi
2 pachete de gelatina
3 foi de dafin
5 g ienibahar
20 g sare
2 g piper alb

Pofta Buna !