Gasca salbatica cu ciuperci

Gasca salbatica cu ciuperci Pieptul de gasca se curata, se spala, se sterge, se condimenteaza si se lasa in repaus 10-15 minute, apoi se taie in bucati, se aseaza intr-o tava, se pune untul pe deasupra si se introduce tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute. Ciupercile se curata, se spala, se scurg bine de apa, se taie in lamele si se calesc intr-o tigaie cu ulei, pana sunt bine patrunse. Separat, intr-un vas se pregateste sosul alb din smantana, sare, piper si putina boia, apoi se toarna peste ciuperci si se mai lasa sa fiarba totul circa 10 minute. Sosul cu ciuperci se amesteca cu carnea, se pun din nou in tava si se mai lasa la cuptor, pentru gratinare, timp de 5-10 minute.


4 portii

400 g piept de gasca
400 g ciuperci pleurotus
50 g smantana
50 g unt
20 ml ulei
2 g boia
sare si piper

Pofta Buna !