Macinici moldovenesti

Macinici moldovenesti Faina se pune intr-un vas, in ea se face o adancitura in care se dizolva drojdia cu putin zahar in 50 ml de lapte si se lasa la crescut. In drojdia crescuta se pun galbenusurile, apoi se adauga laptele caldut, in care s-a dizolvat zaharul si untul, se framanta bine si se lasa la crescut. Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati, fiecare bucata se intinde sub forma unui sul de grosimea degetului si se modeleaza macinici in forma de opt. Macinicii formati se aseaza in tava, se lasa la crescut, apoi se introduc in cuptorul incins pentru circa 20 de minute. Dupa ce se scot, se ung cu miere si se presara pe deasupra nuca macinata, iar apoi se mai introduc in cuptor circa 5 minute.


8 portii

500 g faina
500 ml lapte
150 g zahar
100 g miez de nuca
50 g miere
30 g unt
2 oua
20 g drojdie
1 plic cu zahar vanilat

Pofta Buna !