Melci in cochilie

Melci in cochilie Melcii proaspeti se oparesc cu apa calda si otet, se fierb timp de 10-15 minute, dupa care se racesc in apa rece cu otet. Cu ajutorul unei furculite, se scot melcii din cochilie, li se indeparteaza intestinele, dupa care carnea se spala in apa cu otet pana cand apa devine limpede. Se zdrobeste usturoiul si se freaca cu uleiul pana devin o maioneza. Carnea de melc se toaca marunt si se amesteca cu maioneza de usturoi. Se adauga patrunjelul tocat marunt, sarea, piperul si untul si se acreste totul cu zeama de lamaie, dupa gust. Cu aceasta compozitie, se umplu cochiliile de melc, apoi se aseaza cu deschiderea in sus, pe frunze de salata.


4 portii

800 g melci in cochilie
50 g unt
1 lamaie
5 catei de usturoi
50 ml ulei
1/2 leg de patrunjel
15 g sare
2 g piper

Pofta Buna !