Miel la tava

Miel la tavaSe piseaza usturoiul vechi si se impletesc coronitele de usturoi verde; Mielul nu se spala, se sterge doar cu o tesatura uscata pe din afara, pe dinauntru se curata cu un servet udat in apa cu otet; Se freaca carnea intens cu sare, usturoi si piper, apoi cu ulei; Se aseaza tava cu unt si ulei in cuptorul incins, cand sfaraie grasimea, se potriveste mielul cu spinarea in sus; Se ?eteste focul, se unge cat de des cu grasime carnea, pana prinde crusta si culoare; Se domoleste focul, acum coaja s-a format, se toarna vinul peste carne si se lasa vreun ceas in cuptor, timp in care se unge friptura cu tot ce e prin tava si cu cata apa cere pana intra usor furculita; Se presara usturoiul peste carne si sos, se impodobeste mielul cu coronitele de usturoi verde si-l mai lasam inca zece minute in cuptor.

12 portii


1 miel
200 ml ulei
200 g unt
2 pahare vin alb
6 legaturi usturoi verde
1 capatana de usturoi vechi
sare, piper

Pofta Buna !