Mixt grill cu mujdei

Mixt grill cu mujdeiSe spala carnea, se scurge de apa, se sterge cu un servetel de bucatarie, se unge cu mustar si se pune intr-un castron. Se toarna peste ea aproximativ 50 ml ulei si se presara cu boia, cimbru, sare si piper. Se amesteca bine. Se pune carnea pe gratarul bine incins si se frige 20 de minute apoi se stropeste din cand in cand cu vin rosu, pana cand se patrunde bine si se rumeneste pe toate partile. Se piseaza usturoiul cu putina sare si se freca cu uleiul ramas, se toarna putin cate putin si se amesteca. Se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt si se amesteca bine. Carnea se serveste cu garnitura de cartofi.


4 portii

sare
patrunjel
ulei
vin rosu 50 ml
cimbru uscat 1 lingurita
muschi de vita 200 g
carnaciori oltenesti 200 g
piper
otet 2 linguri
smantana 200 ml
capa?ana de usturoi 1
mustar 1 lingura
boia de ardei dulce 1 lingurita
piept de pui 200 g
ficat de vitel 150 g
ceafa de porc 250 g

Pofta Buna !