Orez cu rosii

Orez cu rosiiSe indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Se tapeaza o tava obisnuita si se pun jumatate din cantitatea de rosii. Se presara deasupra sare, piper, patrunjel, usturoiul taiat marunt si ardeiul fideluta. Se amesteca orezul nefiert cu maslinele si patrunjelul. Se aseaza in tava peste stratul de rosii jumatate din amestecul de orez. Peste el se toarna jumatate din cantitatea ramase de rosii, se presara ulei, sare, piper, usturoi, ardei, patrunjel. Se procedeaza la fel cu cealalta jumatate din orez si cu rosile ramase. Se lasa la cuptorul potrivit sa fiarba incet, cel putin 1 de ora. Se serveste rece.


ingrediente:

1 kg rosii coapte
1 capatana usturoi
1 ceasca ulei
1 kg orez
3 ardei taiati fideluta
1 legatura patrunjel tocat
1 kg de masline negre taiate felii

Pofta Buna !