Orez oriental

Orez orientalOrezul se alege, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este aproape gata, se adauga sarea si piperul. Legumele se spala, se curata si se scurg bine de apa. Vanata se curata partial de coaja si se taie rondele, fasolea verde se rupe in doua, ardeiul se taie julien, iar ceapa verde se taie in ineluse. Toate legumele se aseaza intr-un vas cu putina apa si se pun pe foc, la inabusit. Dupa ce a fiert, orezul se scurge de surplusul de apa si se pune peste legumele inabusite, dupa care se mai continua tratamentul termic timp de cateva minute. Se serveste pe platou sau farfurie, insotind diferite preparate din carne, stropit cu ulei, fiind o garnitura delicioasa.


4 portii

250 g orez
100 g fasole verde
100 g ardei rosu
100 g rosii
200 g vinete
1 legatura de ceapa verde
50 ml ulei
sare si piper

Pofta Buna !