Paste cu dovlecel

Paste cu 
dovlecelPastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei, pentru 5 minute. Dovlecelul se curata si se taie in cubulete mici. Cand ceapa a devenit translucida, se adauga dovlecelul se amesteca si se mai lasa 5 minute. Se adauga apoi rosiile maruntite si sucul lor, zaharul si sarea. Se lasa la foc domol, pana dovlecelul se inmoaie si sosul scade. La sfarsit se adauga busuiocul. Pastele se scurg, se portioneaza in farfuri, deasupra se adauga sosul de dovlecel si branza rasa.


3 portii

300 g paste, spirale
1 ceapa
1 dovlecel
400 g rosii decojite(conserva)
1 lingura ulei masline
1/2 lingurita zahar
1 lingurita rasa busuioc uscat
200 g branza rasa( parmezan sau de capra)
sare

Pofta Buna !