Paste cu ulei de masline, usturoi si chili

Paste cu ulei de 
masline, usturoi si chiliSe pun pastele la fiert cu multa apa, sare si 2 linguri ulei masline. Timpul de fierbere este cel indicat pe cutie. Cand pastele sunt fierte "al dente" se scurg de apa, retinandu-se o jumatate de cana din apa in care au fiert. NU treceti pastele jub jet de apa!Intr-o tigaie larga se incinge restul de ulei si se pune usturoiul taiat felii. Se caleste cateva minute pana se face auriu, dar nu-l lasati sa se faca maro, va da un gust amarui sosului. Se scoate din tigaie si in loc se adauga chiliul care se mai caleste 1 minut.Se adauga pastele si se amesteca bine cu uleiul condimentat si se sareaza. Se pun apoi peste ele 7 linguri din apa in care au fiert. Se lasa pe foc inca 2 minute.La sfarsit se adauga busuiocul taiat mare, se amesteca si se ia de pe foc.Se serveste pe loc, simplu sau garnitura la alte mancaruri.


Portii: 3

300 gr paste
4 catei usturoi
1/2 lingurita chili
8 linguri ulei masline
7 frunze busuioc proaspat
sare

Pofta Buna !