Piersici cu crema

Piersici cu cremaIntr-un lighenas se amesteca cu lingura smaantana, oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framanta cu mana 2-3 min; Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore; Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza un sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele; Se coc 20-25 min, dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cate 2 formand cate o piersica.


12 portii

Aluatul
450 g faina
250 ml smantana
1 ou
100 g zahar
50 g unt
1 lingurita de bicarbonat
Crema
2 oua
150 g zahar
2 linguri lapte sau apa 30 ml
30 g cacao
200 g unt
30 ml rom
100 g nuci macinate
1 pachet zahar vanilat

Pofta Buna !