Pilaf de prepelita

Pilaf de prepelita Prepelitele se jumulesc, se parlesc la flacara aragazului, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plamanii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in abdomenul curatat. Se sareaza si se pipereaza putin. Se introduc picioarele inauntru si se leaga cu ata. Se pun intr-o cratita cu unt, se acopera si se inabusa. Cratita se misca, invartind si prepelitele pana capata o culoare aurie, apoi se scot. In untul ramas se prajeste ceapa taiata marunt si se adauga si orezul spalat si scurs de apa, iar dupa ce 5-6 minute se stinge cu o cantitate de apa clocotita de doua ori si jumatate mai mare decat cantitatea de orez. Se adauga foaia de dafin si boabele de piper, se potriveste de sare si se da in fiert 5-6 minute. Se amesteca si peste orez se aseaza prepelitele intregi sau taiate in 2 sau in 4, iar apoi vasul se acopera si se introduce in cuptor. Se servesc pe platou sau farfurie, cu verdeata tocata deasupra.


4 portii

4 prepelite
200 g orez
100 g unt
100 g ceapa
50 g ardei colorat
1 foaie de dafin
3 g piper boabe
15 g sare

Pofta Buna !