Pizza del Sole

Pizza del Sole Drojdia se amesteca cu zaharul si 100 ml apa calda. Cand a dospit, se amesteca cu faina, sarea, uleiul, 300 ml de apa calda si se lasa la crescut. Mozzarella se rade. Ciupercile se curata si se feliaza. Salamul se curata de coaja si se feliaza. Pentru sos, se amesteca toate ingredientele cu piureul de rosii. Se iau 250 g de aluat, se formeaza o chifla si se intinde pe planseta pana cand ajunge la grosimea de 6-7 mm, dupa care se pune intr-o tava. Pe blatul de pizza se intinde sosul de rosii, se presara mozzarella, ciupercile, dupa care se aseaza feliile de sunca de pui, feliile de sunca de porc, cele de salam si fasiile de ardei, iar apoi se introduce in cuptorul incins penru 7-8 minute. Cand e gata, se scoate din tava si se aseaza pe farfurie de pizza, dupa care se taie cu ruleta in felii.


4 portii

aluat
600 g faina
30 g drojdie de bere
50 ml ulei
20 g zahar
15 g sare
sos
500 g rosii piure
10 g zahar
2 g oregano
2 g busuioc
30 ml ulei masline
sare
topping
200 g ciuperci
400 g mozzarella
100 g sunca pui
100 g sunca porc
100 g salam
100 g ardei

Pofta Buna !