Pizza verdure

Pizza verdure Vinetele, dovleceii si ardeii se feliaza si se inmoaie pe gratar. Mozzarella se rade. Drojdia se amesteca cu zaharul si 100 ml apa calda. Cand s-a dospit, se adauga faina, sarea, uleiul si 300 ml de apa calda, se framanta si se lasa la crescut. Se amesteca toate ingredientele cu piureul de rosii, formand astfel sosul. Se ia 250 g aluat, se formeaza o chifla si se intinde pe planseta pana la grosimea de 6-7 mm, dupa care se pune intr-o tava. Pe blatul de pizza se intinde sosul de rosii, se presara mozzarella, se pun vinetele, dovleceii si ardeiul, se presara porumb si busuioc, se stropeste cu ulei si se introduce in cuptorul icins pentru 7-8 minute. Se scoate din tava si se aseaza pe farfurie de pizza. Se taie in 4-6 felii cu ruleta.


4 portii

aluat
600 g faina
30 g drojdie de bere
50 ml ulei
20 g zahar
15 g sare
sos
500 g rosii piure
10 g zahar
2 g oregano
2 g busuioc
30 ml ulei masline
sare
topping
100 g mozzarella
400 g vinete
400 g dovlecei
200 g ardei gras
100 g porumb
3 g busuioc

Pofta Buna !