Prajitura cu smochine

Prajitura cu smochine Intr-o cratita se pun la fiert laptele, zaharul si untul, amestecand continuu pana la dizolvarea completa a zaharului, dupa care se lasa la racit. Din biscuiti se formeaza un pesmet, nuca se macina, smochinele se taie in bucatele mici, iar stafidele se tin in rom. Dupa ce compozitia de lapte s-a racit, se pun fructele si pesmetul de biscuiti si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se aseaza intre trei foi de napolitane. Se infoliaza si se pune o greutate peste prajitura, dupa care se introduce la frigider pentru cateva ore. Dupa ce foile de napolitane si-au pierdut din rigiditate si nu se mai sfarama, prajitura se scoate din frigider, se portioneaza si se pudreaza cu cacao.


6 portii

1 pachet de foi de napolitane
100 g smochine
250 ml lapte
200 g zahar
200 g unt
300 g biscuiti
100 g stafide
100 g nuca
20 g cacao
1 esenta de rom

Pofta Buna !