Prepelita cu smantana

Prepelita cu smantana Se jumulesc, se parlesc pe flacara, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plamanii si se arunca, oprind numai ficatul care se pune in prepelita curatata. Se taie prepelitele pe jumatate in lung, si se sareaza putin. Se pun intr-o cratita cu unt si se inabuse sub capac. Intre timp se misca cratita, invartind si bucatile de carne pana se rumenesc putin. Se adauga faina, piperul boabe si zeama de lamaie, se stinge cu un pahar de supa de oase sau apa calduta si se mai fierbe 10 minute. Dupa aceea se adauga smantana amestecata cu mustar si cu galbenus de ou si se lasa pe foc pana da aproape in fiert. Se serveste pe platou sau farfurie, pe frunza de salata, cu sosul de smantana deasupra, insotita de diferite garnituri.


4 portii

4 prepelite
100 g unt
zeama de la 1 lamaie
30 g faina
30 g mustar
10 g piper boabe
10 g piper macinat
15 g sare
1 ou
1 foaie de dafin
200 g smantana

Pofta Buna !