Prepelita cu varza

Prepelita cu varza Prepelitele se jumulesc, se parlesc la flacara aragazului, se sterg, se scot intestinele, maruntaiele si plamanii care se arunca, oprind numai ficatul care se introduce in prepelita curatata. Aceasta se taie in 2 de-a lungul si se sareaza. Se pun la prajit in untura infierbantata, se prajesc pe ambele parti pana devin aurii, se scot, iar in untura ramasa se prajesc costita si carnatii taiati in felii, timp de cateva minute, dupa care se scot. In untura ramasa se adauga bulionul, se stinge cu putina apa calda, se adauga varza taiata foarte subtire, piperul boabe, dafinul, cimbrul si se lasa la foc pana varza este aproape fiarta. Se pun jumatatile de prepelite infundate in varza. La fel, costita si carnatii, iar deasupra se pun rosii taiate in felii. Se da la cuptor ca sa scada din zeama si sa se rumeneasca pe deasupra. Se aseaza varza la mijlocul platoului, iar alaturi, prepelitele. Pe varza se pun carnatii, iar pe prepelite, feliile de costita si de rosii.


4 portii

4 prepelite
100 g untura
100 g carnati
100 g costita afumata
2 g piper boabe
1 fir cimbru
800 g varza murata
100 g rosii
30 g bulion

Pofta Buna !