Pui cerchez

Pui cerchez Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece cu putina sare timp de 30 de minute, dupa care se scoate si se lasa la racit. Pesmetul, trei sferturi din cantitatea de nuca si usturoiul se sfarama cu blenderul si se amesteca apoi cu un pahar din zeama in care a fiert puiul. Pieptul de pui se rupe in fasii nu foarte mici si jumatate din cantitate se amesteca cu crema obtinuta in blender, pana devine o pasta mai consistenta. Uleiul se incinge in tigaie si se amesteca cu boiaua iute. Pasta de carne si nuca se aseaza pe o farfurie sau pe o tava, apoi se formeaza cu furculita niste santuri deasupra, unde se toarna uleiul cu boia, peste care se presara nuca si se orneaza cu restul de carne.


4 portii

600 g piept de pui
100 g miez de nuca
50 g pesmet
50 ml ulei
3 catei de usturoi
boia iute
sare

Pofta Buna !