Pui cu ciuperci si masline

Pui cu ciuperci si masline Ceapa se toaca marunt impreuna cu morcovii. Cartofii se taie felii subtiri, rosiile se oparesc, se decojesc si se taie lamele, lamaia se taie rondele, patrunjelul se taie marunt iar pasta tomata se dilueaza cu putina apa. Maslinele se oparesc si apoi se indeparteaza apa. Pulpele depuise se inabusa in unt si 100 ml apa, iar cand sunt gata se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa si morcovii, se adauga faina dizolvata in putina apa rece, pasta de tomate si circa 1 l de apa fierbinte. Se mai fierb circa 20 de minute. Sosul preparat se paseaza peste pulpele de pui, se adauga ciupercile, maslinele, rosiile, sarea si piperul si se continua fierberea 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de ciuperci si masline. Se decoreaza cu felii de lamaie, patrunjel verde si cu garnitura de cartofi prajiti. Se serveste fierbinte.


4 portii

4 pulpe de pui
150 g ciuperci
150 g masline
100 g ceapa
20 g morcovi
200 g rosii
50 g pasta de tomate
70 g unt
20 g faina
100 ml vin alb
50 ml ulei
50 g lamaie
sare si piper

Pofta Buna !