Pui cu telina

Pui cu telina Pulpele de pui se spala bine, se usuca intr-un servet curat si se freaca cu sare si piper. Telina se curata, se spala si se taie cubulete. Tulpinile de telina se spala si se taie in bucati mai mari, iar frunzele de telina se toaca marunt. Se pune pe foc o tigaie cu ulei in care, dupa ce acesta s-a incins, se adauga bucatile de pui, iar dupa 10 minute se pun ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa alte 10 minute, dupa ce toate s-au inmuiat putin, se adauga cuburile de telina, tulpina si frunzele tocate, apoi se adauga si vinul si se lasa sa dea cateva colcote. Totul se stropeste cu sucul de lamaie, se pipereza si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic circa 30 de minute.


4 portii

600 g pulpe de pui
300 g telina
1 leg de ceapa verde
2 catei de usturoi
50 ml ulei
100 ml vin alb
1 leg de patrunjel
1 lamaie
sare si piper

Pofta Buna !