Pateuri cu carne de miel

Pateuri cu carne de miel aluat: 200 g faina, 125 g margarina, sare. Umplutura: 200 g carne, o ceapa mica, un ou, o lingura cu smantana, 2 linguri cu margarina, sare, piper

Se amesteca faina cernuta cu margarina si un praf de sare, apoi se adauga apa, putin cate putin, pana cand aluatul devine omogen. Daca ai scapat cumva prea multa apa, poti ingrosa la loc aluatul adaugand putina faina. Dupa ce a stat cel putin 20 de minute in frigider, se intinde o foaie de un centimetru grosime si, cu ajutorul unui pahar de vin, se taie cercuri. Jumatate dintre cercurile astfel obtinute vor fi transformate in inele, cu ajutorul unui pahar mai mic. Capacelele decupate de la mijlocul cercurilor se pastreaza. Pe cercurile ramase intregi se asaza inelele, iar la mijloc se pune umplutura obtinuta astfel: carnea se toaca impreuna cu o ceapa mica, se caleste in margarina, se amesteca bine cu un ou, se sareaza si se pipereaza. Dupa ce am pus umplutura in inelele de aluat, asezam deasupra capacelele pastrate. Se coc la foc potrivit.

Tocana cu miel

Tocana cu miel 300 g carne de miel, 6 cepe, 2 ardei grasi, 100 ml smantana, 1 lingura cu faina, 1 lamaie, 1 legatura de marar si una de patrunjel, tarhon, 100 ml ulei, sare

Ceapa taiata julien caleste-o in ulei impreuna cu ardeii taiati fasii. Adauga carnea taiata in bucati si un praf de sare. Lasa sa fiarba la foc mic, adaugand cate putina apa. Cand carnea este fiarta, pune faina dizolvata in 200 ml de apa rece, amestecand energic. Completeaza cu apa daca mai este necesar. Cand totul este fiert, trage vasul de pe foc, presara verdeata tocata si amesteca bine cu smantana batuta cu o lingura cu apa rece. Potriveste gustul de sare si cu putin suc de lamaie sau cu cateva picaturi de otet. Serveste cu mamaliguta calda sau piure de cartofi.

Lipii cu carne de oaie

Lipii cu carne de oaie 4 lipii, 300 g carne tocata de oaie sau miel, 4 cepe, 100 g pasta de tomate, 100 ml vin, 1 varza alba, 5 rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper, cimbru

Inabuseste carnea de oaie in ulei cu putina apa si condimenteaza dupa gust. In grasimea ramasa caleste apoi ceapa taiata marunt. Adauga pasta de tomate dizolvata in apa, boiaua de ardei, vinul si carnea inabusita. Completeaza cu apa cat cuprinde si lasa sa fiarba. Dupa ce a scazut bine, asaza in mijlocul lipiilor cateva linguri dinamestecul de carne. Alaturi, pune salata de varza cu rosii taiate cubulete. Pliaza lipiile pe jumatate sau ruleaza-le ca pe clatite.

Cotlet de miel

Cotlet de miel 2 fire de cimbru si de rozmarin, 8 catei de usturoi, 8 boabe de ienupar, 8 masline, 1 lingura cu coaja de lamaie, 1 lingurita cu boia, 4 linguri cu ulei, 12 cotlete, 700 g de cartofi mici, sare, piper

Verdeata se curata si se amesteca bine cu usturoiul taiat, ienuparul zdrobit, cu maslinele, coaja de lamaie, boiaua, doua linguri cu apa si doua linguri cu ulei. Carnea se pune la marinat 8 ore. Se incalzeste cuptorul. Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun intr-o tava la cuptor 50 de minute. Se stropesc cu putin sos din marinata. Se prajeste carnea pe fiecare parte in cele 2 linguri cu ulei ramase. Se adauga sosul, cartofii si se condimenteaza.

Chiftelute de miel cu crema de branza

Chiftelute de miel cu crema de branza 1 kg carne de miel, 2 cepe, 100 g pesmet din graham, 1 lingurita cu chimen, scortitoara, sare, piper. Pentru crema de branza: 200 g branza de vaci degresata, 1 fir de ceapa verde, 2 fire de marar, 50ml ulei de masline

Curata carnea de miel de pielite si grasime, apoi trece-o prin masina de tocat. Adauga in carnea tocata ceapa, pesmetul, chimenul pisat, un praf de scortisoara, sare si piper. Din aceasta compozitie, formeaza cu mainile umede chiftelute. Acopera-le cu un tervet si lasa-le la rece o ora. Intre timp, amesteca branza de vaci cu ceapa verde taiata rondele si mararul tocat. Dupa ce au stat la rece, prajeste chiftelutele pe ambele parti intr-o tigaie din teflon cu putin ulei. In lipsa tigaii de teflon, ataza-le intr-o tava si rumenette-le in cuptorul incalzit in prealabil.

1 | 2 | 3 | 4